Platforma de crowdfunding pentru studenți
contact@adoptamstudenti.ro

Studenți excepționali care au nevoie de susținerea ta

Damian Stan

2.00% primit
60 € donați din obiectivul de 3000 €
2 donatori
5 zile rămase

 

Bună! Mă numesc Damian Stan și vin din Baia Mare. Sunt student în anul doi la University of Aberdeen, specializarea Biochimie, una dintre cele mai bune universități din Scoția, la care am intrat obținând media 9,83 la Bacalaureat.

Anul trecut am beneficiat de susținerea donatorilor de pe platforma Adoptăm Studenți și ai comunității GRASP, ceea ce mi-a permis să studiez unde mi-am dorit. Am reușit să îmi strâng fonduri și lucrând înainte să înceapă universitatea la o firmă de construit termopane. Dar am lucrat și după ce m-am acomodat în noul oraș, livrând mâncare cu bicicleta, care a ajutat cu o parte din costuri.

În primul an de studii universitare am obținut majoritar note maxime, ceea ce mă face să mă simt împlinit și încurajat. Am avut diferite cursuri, dintre care m-a impresionat foarte mult cel despre minte și creier prin temele abordate: creativitate, boli mintale și efectele lor, dezvoltarea limbajului sau altele. La biologie simt că a mers cel mai greu, probabil pentru că sunt obișnuit cu materiile cu bazele în matematică, dar am terminat cu bine învățând botanică și zoologie într-un an. În schimb, la chimie m-am simțit cel mai bine, mai ales în laborator unde am făcut experimente interesante cu piese de sticlărie nemaivăzute. Am învățat și științe medicale, la care am avut cele mai fascinante ore de laborator, printre care studiul reactivității unor enzime în diferite condiții sau extracția propriului nostru ADN pe care l-am păstrat.

Pe lângă experiența academică, simt că am dobândit mult din responsabilitatea de adult, în urma unui an trăit departe de casa. Nu a fost ușor să îmi organizez singur timpul sau banii, dar am învățat asta repede: la început, având multe cheltuieli neașteptate și mici, se adunau sume lipsă pe care nu le puteam explica în totalitate. Așa am început să fac liste cu fiecare spălare de haine plătită, prânz luat la cantină sau călătorie cu autobuzul. Mi-au fost de ajutor și cei patru ani petrecuți ca leader la cercetași, ani care mi-au oferit un simț practic și calități de conducător, care mi-au facilitat traiul singur din ultimul an.

Toate acestea ajută să mă simt că mă apropii de viitorul proiectat în mintea mea.

După terminarea studiilor îmi doresc să devin cercetător în neurochimie, să studiez procesele biochimice din creierul uman și  să contribui la vindecarea bolilor precum Alzheimer, Parkinson sau la trecerea peste traume psihologice. Visul meu este să pot lucra la mine în țară fără dificultăți, dar momentan nu este posibil. Așa că îmi doresc ca împreună cu toți ceilalți cu care împart același vis să ne putem întoarce și să aducem schimbări majore în domeniul cercetării din România.

Chiar dacă în Scoția școlarizarea este gratuită, costurile unui student în Marea Britanie sunt mari, costuri pe care nu îmi permit să le acopăr în totalitate. Voi dedica mult timp învățatului, ca urmare voi putea doar să lucrez la un job part-time, care nu va fi suficient pentru a acoperi restul costurilor de trai anuale. Așa că apelez la ajutorul dumneavoastră!

Vă mulțumesc!

Donația dumneavoastră
Detalii
Metoda de plată
Alegeți metoda de plată (pentru plata cu card bancar selectați PayPal)
Termeni și Condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII

Prin utilizarea platformei Adoptamstudenti.ro, denumită în continuare Platformă, sunteți de acord cu aceste condiții de utilizare. Accesul și utilizarea acestei Platforme sunt supuse următoarelor condiții de utilizare și tuturor legilor și regulamentelor aplicabile. Accesând și utilizând Platforma, acceptați, fără limitări sau calificări, aceste condiții. Dacă nu sunteți de acord sau nu acceptați, fără limitări sau calificări Condițiile de Utilizare, nu trebuie să utilizați Platforma, conținutul sau serviciile sale.

Proprietatea Conținutului

Site-ul si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzând fără limitare toate textele și imaginile („Conținut”) sunt în proprietatea și sub dreptul de autor (copyright) ale platformei Adoptăm Studenți sau ale partenerilor acesteia, cu toate drepturile rezervate, cu excepția cazului în care este altfel specificat.

Confidențialitate si Date cu Caracter Personal

Datele cu caracter personal vor fi colectate si prelucrate de către Platformă numai în condițiile permise prin Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal și libera circulație a acestor date și în conformitate cu reglementările comunitare aplicabile. Detalii pot fi găsite pe pagina noastră de Politica de confidențialitate.

Prin citirea acestor Termeni și Condiții ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a vă adresa in justiție în caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Totodată, aveți dreptul de a va opune prelucrării datelor dvs. personale și de a solicita ștergerea totală sau parțială a acestora.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, trimise  pe adresa de email contact@adoptamstudenti.ro vă puteți exercita următoarele drepturi, în condițiile legii:

  • să vi se confirme faptul că datele personale sunt sau nu prelucrate;
  • să interveniți asupra datelor transmise;
  • să va opuneți prelucrării datelor pentru motive întemeiate și legitime;
  • să solicitați ștergerea datelor, cu excepția situațiilor prevăzute de lege.

Orice date cu caracter personal pe care le transmiteți pe Platformă, prin poștă electronică sau prin altă modalitate vor fi folosite în conformitate cu Politica de Confidențialitate. Orice alt fel de comunicări sau materiale pe care le transmiteți pe această Platformă, precum întrebări, comentarii, sugestii sau alte mesaje de acest fel vor fi considerate ca neconfidențiale și neprotejate de drepturi de proprietate intelectuală determinate.

Modificarea Termenilor și Condițiilor

Platforma Adoptăm Studenți are dreptul de a modifica oricând și în orice mod oricare dintre prevederile menționate în Termeni și Condiții sau Termenii și Condițiile în întregime, fără nicio notificare prealabilă și fără a fi obligată să îndeplinească vreo altă formalitate față de Utilizatori. Orice modificare este acceptată deplin și necondiționat de către Utilizatorii Platformei prin simpla utilizare sau accesare a oricărei facilitați oferite de Platformă.

Limitarea răspunderii

Platforma Adoptăm Studenți și societățile sale afiliate, funcționarii, directorii, angajații, agenții sau orice altă parte implicată în conceperea, producerea sau oferirea site-ului nu sunt răspunzătoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natură, ce ar rezulta din sau în legătură cu utilizarea acestui site sau a conținutului său. Platforma Adoptăm Studenți nu își asumă nicio responsabilitate și nu va fi răspunzătoare pentru nicio daună sau viruși care ar putea sa vă infecteze computerul sau alte bunuri în urma accesării sau utilizării acestui site, sau a descărcării oricărui material, informații, text, imagini, video sau audio de pe acest site.

Legislație aplicabilă și Jurisdicție

Aceste Condiții de Utilizare și utilizarea acestei Platforme sunt guvernate de legile din România. Instanțele competente din România vor avea jurisdicție exclusivă asupra oricăror și tuturor disputelor ce vor apărea din sau se vor referi la sau vor fi în legătură cu prevederile Condițiilor de Utilizare și/sau Conținutul Platformei sau în cazul disputelor în care aceste Condiții de Utilizare și/sau această platformă vor fi considerate fapte relevante pentru astfel de dispute.

Prin utilizarea serviciilor puse la dispoziție de Adoptăm Studenți, studenții acceptă condițiile din Regulamentul de participare pentru studenți.

Prin utilizarea serviciilor puse la dispoziție pentru donatori, donatorii acceptă condițiile din Regulamentul pentru donatori.