Platforma de crowdfunding pentru studenți

Blog

Georgiana Strugariu – O poveste despre hotărâre și modestie

Venită din Suceava, Georgiana Strugariu este o tânără cu ochii senini și visuri mari. Încă de mică s-a dovedit a fi o luptătoare, depășind toate obstacolele pe care viața i le-a scos în cale. Visul de a deveni arhitect a motivat-o și i-a ghidat fiecare pas. Ajunsă în situația de a se descurca singură, Georgiana a lucrat atât în Elveția cât și în România în ultimele două veri anterioare susținerii examenului de bacalaureat pentru a putea acoperi costurile necesare pregătirii pentru facultate.

Georgiana StrugariuÎn vara anului 2019 a participat la cursurile școlii de vară Oxford for Romania, unde a cunoscut-o pe Alexandra Popa, fondator al platformei de crowdfunding ”AdoptămStudenți.ro”. După ce a fost admisă la UCL The Bartlett School of Architecture din Marea Britanie, cea mai bună școală de arhitectură din lume, a urmat un proces prin care visul ei și nevoia de finanțare au devenit publice. Imediat ce a avut o estimare a costurilor, s-a înscris pe platformă pentru a începe campania de strângere de fonduri.

Cea mai dificilă parte din întregul proces i s-a părut prezentarea poveștii sale. În afara faptului că a simțit că liceul nu a pregătit-o pentru o astfel de situație, ideea de a se expune și de a fi vulnerabilă în fața celorlalți a ridicat anumite bariere interioare. Cu toate acestea, peste 150 de donatori individuali au contribuit prin intermediul platformei pentru a acoperi costurile cu căminul, transportul și cazarea estimate de Georgiana pentru primul an de studiu.

Georgiana crede că hotărârea a făcut din campania sa una de succes. A învățat tot timpul, a depășit toate obstacolele și nu a renunțat niciodată la visul său.

Am reușit să arăt cât de hotărâtă sunt să îmi îndeplinesc visul.”

Pentru studenții care vor desfășura campanii pe platforma ”AdoptămStudenți.ro” în viitor, Georgiana are două sfaturi:

  1. Nu renunțați, chiar dacă vă loviți de mai multe refuzuri. Georgiana își amintește că s-a lovit de mai multe refuzuri, mai ales la începutul campaniei, și în primele zile nu a reușit să strângă nici o donație. Cu toate acestea, a continuat cu optimism și hotărâre.
  2. Fiți optimiști, porniți de la ideea că veți reuși! Pentru Georgiana optimismul și gândirea pozitivă sunt elemente de bază ale oricărei reușite. Crede cu tărie că atragi ceea ce transmiți și că reacțiile oamenilor le oglindesc pe ale tale. Dacă ești o persoană pozitivă și crezi în visul tău, vor crede și ceilalți!

La rugămintea de a descrie experiența cu Adoptăm Studenți, Georgiana spune că ”această platformă și oamenii care au înființat-o mi-au dat aripi”. Privind înapoi, a realizat că a devenit mai deschisă, mai încrezătoare și mai optimistă. Totodată, cercul de cunoștințe al Georgianei s-a mărit semnificativ în urma acestei experiențe.

Dacă situația financiară i-ar permite, Georgiana ar contribui la finanțarea studiilor unor tineri responsabili și hotărâți. Își amintește cu emoție cuvintele uneia dintre susținătoarele sale din campanie: ”Salvând un om, salvezi întreaga umanitate!”

Pe viitor, Georgiana se vede un arhitect de succes. Își dorește cu ardoare să contribuie la realizarea unui ”acasă” pentru toți cei care visează la acest lucru. În orice parte a lumii s-ar afla, Georgiana vrea să contribuie la dezvoltarea și educarea viitorilor studenți și să se implice activ în campanii educaționale. Fiind ea însăși un ”student adoptat” consideră că ar rezona la poveștile altor tineri și, implicându-se, ar da ceva înapoi societății.

Situația financiară nu ar trebui să fie un impediment când vine vorba de continuarea studiilor la un nivel înalt și mă bucur că a apărut o astfel de platformă, unică în România.

Georgiana se pregătește acum pentru primul an de studii la cea mai bună școală de arhitectură din lume. Fiecare donație primită a dus-o mai aproape de îndeplinirea visului său. Prima lecție este deja învățată:

Viața este cu și despre oameni și totul este realizabil dacă ai alături de tine persoanele potrivite!”

Adoptamstudenti.ro este prima platformă de crowdfunding din România care susține studenții excepționali să strângă fonduri pentru a studia la universități de top din lume.
 
Campania Georgianei s-a încheiat, dar poți susține oricând un student fără posibilități materiale să studieze pe măsura potențialului său. Găsești mai multe povești aici.

Conform legii, persoanele juridice din România pot dona 20% din impozitul pe profit sau pe venit. Pentru mai multe detalii ne poți contacta la contact@adoptamstudenti.ro.

Un text de Corina Pârvu