Platforma de crowdfunding pentru studenți

Loredana Ifrim

Cu o experiență impresionantă ca profesionist, Loredana consideră că o reprezintă cel mai mult faptul că este mămică de doi copilași, unul dintre ei  fiind “a highly gifted child”.

“Fiind mamă de copil highly gifted, am realizat că nu există o rețetă generalizată pentru educația copiilor mei, deoarece fiecare copil este unic. Educația pentru mine și familia mea înseamnă să vedem unicitatea fiecărui copil, să-i oferim acces la educație personalizată și să îi ajutăm pe fiecare dintre ei să își atingă potențialul maxim”.

În contextul dinamic al societății în care trăim, promisiunea noastră, a părinților, este să creștem copii încrezători în forțele proprii, dezvoltați emoțional și social, conectați cu ei înșiși și cu cei din jur, iubitori de natură, implicați în comunitate, lifelong learners.

Dr. Wayne Dyer spunea: “Ce cred alții despre tine nu este problema ta. Unul din punctele cele mai înalte la care poți ajunge este să devii independent de opiniile altor oameni.” – și asta este ceea ce îi învăț eu pe copiii mei, zi de zi!

Citește mai mult

Mădălina Ion

Mădălina se simte împlinită acum când, la 16 ani de la înființarea primei grădinițe Butterfly, a reușit să aducă inovație în educația românească prin proiectul EduBox.

EduBoxFostă sportivă de performanță, a simțit nevoia să completeze educația obținută în copilărie și adolescență într-un mod atipic (educație realizată printre antrenamente extenuante, cantonamente lungi departe de familie și competiții) urmând cursuri ca adult la Cambridge University. Acolo a descoperit ce înseamnă cu adevărat educația de calitate, a găsit profesori interesați nu numai de ce a citit, de ce informații a asimilat, ci de ceea ce gândește cu adevărat.

Mădălina susține îmbinarea formalului, informalului și non-formalului în educație și crede cu putere în necesitatea educației permanente.

„Mi se pare fascinant să ai puterea de a lăsa o amprentă pozitivă asupra întregii vieți a unui copil sau student. Un gest simplu poate schimba o viață. Îmi doresc foarte tare ca toți copiii să găsească în drumul lor oameni care să îi susțină și să îi îndrume cu dragoste. Adoptăm Studenți asta face și sunt mândră să fiu alături de acest proiect minunat!”
Citește mai mult

Elena Mustățea

Elena are o carieră impresionantă, cu experiență ca investitor în startup-uri globale, bancher de investiții la Londra și consultant pe strategie în Dubai, iar acum consideră că și-a găsit menirea în a construi businessuri cu impact social pozitiv.

Ea a studiat la Dartmouth College în Statele Unite și consideră că aceasta este experiența care i-a deschis drumul către lume.

„Sunt recunoscătoare vieții că m-a dus la Dartmouth după ce am aplicat la 13 universități Americane. Dar doar acolo am avut o bursă aproape integrală. Ai mei de-abia au găsit bani de bilet de avion, iar eu am reușit să îmi iau joburi diverse prin campus care mi-au adus banii de cheltuială. În afară de educația de standard cel mai înalt pe care am primit-o, am avut cea mai frumoasă experiență de facultate, în care am cunoscut oameni din toate colțurile lumii, mi-am îmbinat interesele de business cu cele în relații internaționale și de protecția mediului; am studiat în trimestre de schimb în Italia, Franța și Africa de Sud și am făcut proiecte în India, Israel, Republica Dominicană și Ecuador.”
Citește mai mult

Ștefan Adrian Boronea

Educația a reprezentat singura mea opțiune de a urma o traiectorie neliniară în carieră și implicit de a îmi decide propria cale.

Sistemul de învățământ din Olanda, orientat spre colaborare și multidisciplinaritate m-a ajutat să descopăr, să înțeleg și să mă folosesc de multitudinea de oportunități pe care le am chiar în față. Resursele financiare nu mi-ar fi permis să studiez în Amsterdam fără bursa întreagă pe care am obținut-o și fără cele două roluri pe care le ocupam în cercetare și în industrie.

Gândind retrospectiv însă, privind prin prisma rolurilor din companii mari precum IBM și Booking.com, dar mai ales a experienței antreprenoriale, am realizat că efortul de a trece peste acest prim obstacol face parte dintr-un test mult mai mare. Unul care se întinde de-a lungul vieții. Un test de tenacitate, pasiune și curaj pe care doar noi înșine ni-l putem insufla.

Citește mai mult

Mihai Cucuringu

Mihai a terminat liceul Gh. M. Murgoci din Brăila în anul 2003. A absolvit apoi Hiram College, Ohio, cu specializări în matematică, informatică și economie. În 2012 a terminat doctoratul la Universitatea Princeton, în matematică aplicată și computațională. A urmat apoi o perioadă petrecută în domeniul financiar la Bank of America, în New York, și o poziție postdoctorală ca profesor asistent adjunct în cadrul Departamentului de Matematică al Universității California Los Angeles (UCLA). Actualmente, Mihai este Associate Professor în cadrul Departamentului de Statistică la Universitatea Oxford, cu afilieri la Institutul de Matematică din Oxford și The Alan Turing Institute din Londra.

Cel mai important sfat pe care l-ar putea da studenților la început de drum este că munca și sacrificiul sunt elemente absolute necesare pentru a reuși și a avea o carieră de succes.

Citește mai mult

Alexandra Roxana Popa

Alexandra este antreprenoare, start-up mentor și coach, cu peste 15 ani de experiență în retail, e-commerce și educație. În afara experienței antreprenoriale, Alexandra a lucrat și pentru Amazon UK în Londra și a absolvit un program de MBA la INSEAD Business School, în Franța și Singapore. S-a întors în România pentru a continua proiectele antreprenoriale și inițiativele educaționale în care este implicată ca mentor, co-founder sau voluntar. Viziunea ei este că întreaga lume devine mai bună când fiecare dintre noi devenim o variantă mai bună a noastră, atât personal, cât și profesional.

Citește mai mult

Ciprian Ploștinar

Ciprian a făcut un Doctorat la Oxford, unde a studiat Fizica Particulelor. În prezent, este senior scientist la European Spallation Source, contribuind la construirea celui mai puternic accelerator de particule din lume. Este implicat în numeroase proiecte educaționale și științifice, atât în România, cât și în UK, cu scopul de a inspira și de a crea oportunități pentru tineri. Este co-fondatorul școlii de vară Oxford for Romania.

Citește mai mult

Alma Iatan

Alma lucrează în tehnologie și ajută companiile să crească, susținându-le în procesul de luare a deciziilor bazate pe cea mai bună analiză a datelor. Viziunea ei este ca, atunci când companiile inovează, să se gândească în primul rând la oameni. Alma a lucrat și în corporate banking în Londra și Hong Kong și a terminat un MBA la INSEAD Business School. Este pasionată de educație și este Programme Co-leader la Oxford Summer School.

Citește mai mult

Corina Pârvu

Corina este profesor, cu o experiență de douăzeci de ani, atât în învățământul de stat cât și în cel privat. Susține educația de calitate atât din postura de profesor cât și din cea de părinte. Consideră că încurajarea și susținerea copiilor în continuarea studiilor la universități de prestigiu din lume reprezintă oferirea unei șanse în plus, atât pentru elevi, cât și pentru societate.

”O societate care investește în educația tinerilor, investește în viitor.”

Citește mai mult

Ion Stoica

Ion lucrează în industria IT, ajutând companiile să își îmbunătățească fluxurile informaționale și procesele operaționale. Cu o experiență vastă în management, lucrând la companii din București și din Doha, Ion știe că este foarte important să împărtășești din experiența personală, ajutându-i pe ceilalți să progreseze.

Fiind el însuși absolvent al unei universități britanice, Ion consideră că este foarte important ca cei care au o șansă să studieze la instituții de învățământ de top din lume să fie încurajați și susținuți să urmeze cel mai bun drum pentru evoluția lor personală.

Citește mai mult