2.96% primit
2550 lei donați din obiectivul de 86150 lei
17 donatori
59 zile rămase

 

Mă numesc Irina Mocanu și sunt șefa de promoție a programului Studii de Securitate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Dorința mea cea mai mare este să îmi pot continua studiile cu un Master of Science în Guvernanță Globală și Diplomație la Universitatea din Oxford, la care am fost admisă în martie 2021.

De mică am fost o visătoare și, din fericire, m-am bucurat întotdeauna de susținerea părinților care mi-au spus că visurile mele nu depind de condiția financiară și socială a familiei, ci mai ales de munca depusă de mine. Prin urmare, m-am simțit încurajată să îmi croiesc singură drumul, căutând mereu noi oportunități de dezvoltare. Prin prisma proiectelor la care am luat parte în liceu am reușit să călătoresc pentru prima dată în străinătate cu scopul de a urmări timp de o săptămână activitatea Ambasadorului României în Regatul Belgiei. Atunci a luat naștere pasiunea mea pentru diplomație care a continuat să crească cu fiecare activitate pe care am desfășurat-o în domeniu, fie că era vorba de o dezbatere de tip Model United Nations sau de un stagiu de practică la Institutul Cultural Polonez din București, unde m-am familiarizat cu protocolul diplomatic, am realizat importanța activităților culturale pentru diplomația publică și chiar am ieșit din zona de confort ținând un discurs în locul doamnei director la Târgul Internațional Gaudeamus. Toate aceste experiențe m-au ajutat să primesc oferte pentru programe de licență de la trei universități din Marea Britanie, chiar dacă părinții mei nu au studii universitare. Cu toate acestea, din cauza dificultăților financiare, am decis să rămân în țară.

La Cluj am pus bazele teoretice necesare pentru a realiza proiectul de cercetare care mi-a deschis porțile către Oxford. În lucrarea mea de licență explic motivele pentru care muncitorii necalificați din diaspora și-au îndreptat susținerea politică către partidul AUR la ultimele alegeri parlamentare. Această teză de cercetare s-a născut din pasiunea față de domeniul diplomației pentru diaspora, dezvoltată în urma internship-ului efectuat la Administrația Prezidențială. Proiectul a fost deja premiat cu locul 1 de către Universitatea Central Europeană din Viena.

Programul de Master în Guvernanță Globală și Diplomație de la Oxford este unul dintre cele mai competitive din domeniul Științelor Sociale, având o rată de admitere de 10%. Aspectul de care sunt cel mai entuziasmată este, însă, oportunitatea extraordinară de a lua parte la cursurile predate de Dr. Corneliu Bjola, renumitul profesor român de Studii Diplomatice și fondatorul grupului de cercetare al diplomației digitale. Tot dumnealui va fi și supervizorul proiectului meu de disertație în Diplomație Digitală (implicațiile Inteligenței Artificiale în Politica Externă). La Oxford îmi propun să aflu care sunt instrumentele digitale pe care Ministerul Afacerilor Externe din România le-ar putea folosi pentru a asigura o conexiune mai puternică cu diaspora și pentru a preveni radicalizarea politică a acesteia. Pe termen lung, obiectivul meu este să intru în Corpul Diplomatic și Consular și să fiu printre experții în diplomație digitală care vor reprezenta vocea țării pe scena internațională.

Însă, pentru a putea realiza aceste țeluri am nevoie de ajutorul vostru. Fiind prima generație de studenți de după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, nu mai pot accesa niciun fel de împrumut guvernamental pentru taxa de studii, iar costurile sunt considerabil mai mari. Chiar dacă economiile tuturor membrilor familiei îmi permit să plătesc taxa de școlarizare, mai am nevoie de încă 15.000 GBP pentru a acoperi costurile de trai pe durata celor 9 luni de cursuri. Reușind să strâng această sumă, mă voi putea concentra în totalitate pe studiu, fără a avea grija părinților mei care au salariul net lunar de 1358 de lei (mama) și 3000 de lei (tata).

Deși la o primă vedere, posibilitatea ca un student dintr-o familie atât de modestă să reușească să studieze la Oxford pare extrem de limitată, eu continui să visez la fel ca până acum. Oferta de admitere mi-a demonstrat că dețin abilitățile necesare pentru a atinge performanța la o universitate de prestigiu. Cu toate acestea, mai am nevoie de susținerea unui familii extinse care să îmi fie alături și să mă ajute să transform și acest vis în realitate.

Vă mulțumesc tuturor celor care simțiți să deveniți susținătorii mei educaționali, sub orice formă!

Donația dumneavoastră
Intervalul de recurență *
Detalii
Metoda de plată
Alegeți metoda de plată
Termeni și Condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII

Prin utilizarea platformei Adoptamstudenti.ro, denumită în continuare Platformă, sunteți de acord cu aceste condiții de utilizare. Accesul și utilizarea acestei Platforme sunt supuse următoarelor condiții de utilizare și tuturor legilor și regulamentelor aplicabile. Accesând și utilizând Platforma, acceptați, fără limitări sau calificări, aceste condiții. Dacă nu sunteți de acord sau nu acceptați, fără limitări sau calificări Condițiile de Utilizare, nu trebuie să utilizați Platforma, conținutul sau serviciile sale.

Proprietatea Conținutului

Site-ul si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzând fără limitare toate textele și imaginile („Conținut”) sunt în proprietatea și sub dreptul de autor (copyright) ale platformei Adoptăm Studenți sau ale partenerilor acesteia, cu toate drepturile rezervate, cu excepția cazului în care este altfel specificat.

Confidențialitate si Date cu Caracter Personal

Datele cu caracter personal vor fi colectate si prelucrate de către Platformă numai în condițiile permise prin Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal și libera circulație a acestor date și în conformitate cu reglementările comunitare aplicabile. Detalii pot fi găsite pe pagina noastră de Politica de confidențialitate.

Prin citirea acestor Termeni și Condiții ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a vă adresa in justiție în caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Totodată, aveți dreptul de a va opune prelucrării datelor dvs. personale și de a solicita ștergerea totală sau parțială a acestora.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, trimise  pe adresa de email contact@adoptamstudenti.ro vă puteți exercita următoarele drepturi, în condițiile legii:

  • să vi se confirme faptul că datele personale sunt sau nu prelucrate;
  • să interveniți asupra datelor transmise;
  • să va opuneți prelucrării datelor pentru motive întemeiate și legitime;
  • să solicitați ștergerea datelor, cu excepția situațiilor prevăzute de lege.

Orice date cu caracter personal pe care le transmiteți pe Platformă, prin poștă electronică sau prin altă modalitate vor fi folosite în conformitate cu Politica de Confidențialitate. Orice alt fel de comunicări sau materiale pe care le transmiteți pe această Platformă, precum întrebări, comentarii, sugestii sau alte mesaje de acest fel vor fi considerate ca neconfidențiale și neprotejate de drepturi de proprietate intelectuală determinate.

Modificarea Termenilor și Condițiilor

Platforma Adoptăm Studenți are dreptul de a modifica oricând și în orice mod oricare dintre prevederile menționate în Termeni și Condiții sau Termenii și Condițiile în întregime, fără nicio notificare prealabilă și fără a fi obligată să îndeplinească vreo altă formalitate față de Utilizatori. Orice modificare este acceptată deplin și necondiționat de către Utilizatorii Platformei prin simpla utilizare sau accesare a oricărei facilitați oferite de Platformă.

Limitarea răspunderii

Platforma Adoptăm Studenți și societățile sale afiliate, funcționarii, directorii, angajații, agenții sau orice altă parte implicată în conceperea, producerea sau oferirea site-ului nu sunt răspunzătoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natură, ce ar rezulta din sau în legătură cu utilizarea acestui site sau a conținutului său. Platforma Adoptăm Studenți nu își asumă nicio responsabilitate și nu va fi răspunzătoare pentru nicio daună sau viruși care ar putea sa vă infecteze computerul sau alte bunuri în urma accesării sau utilizării acestui site, sau a descărcării oricărui material, informații, text, imagini, video sau audio de pe acest site.

Legislație aplicabilă și Jurisdicție

Aceste Condiții de Utilizare și utilizarea acestei Platforme sunt guvernate de legile din România. Instanțele competente din România vor avea jurisdicție exclusivă asupra oricăror și tuturor disputelor ce vor apărea din sau se vor referi la sau vor fi în legătură cu prevederile Condițiilor de Utilizare și/sau Conținutul Platformei sau în cazul disputelor în care aceste Condiții de Utilizare și/sau această platformă vor fi considerate fapte relevante pentru astfel de dispute.

Prin utilizarea serviciilor puse la dispoziție de Adoptăm Studenți, studenții acceptă condițiile din Regulamentul de participare pentru studenți.

Prin utilizarea serviciilor puse la dispoziție pentru donatori, donatorii acceptă condițiile din Regulamentul pentru donatori.