Adoptamstudenti.ro este platforma de crowdfunding* prin care ajutăm studenții să obțină finanțare pentru a-și continua educația la nivelul potențialului lor. De asemenea, ne dorim să facilitam și crearea unei legături între donatori și studenți. Donatorii pot să aleagă profilul studentului pe care îl susțin și să se implice activ în procesul lui de educație, atât prin posibilitatea de plăți recurente, cât și printr-o comunicare constantă, făcând trecerea de la o simplă donație la o legătură interumană, ca un proces de „adopție educațională”.

*strângere colectivă de fonduri, de la mai multe persoane fizice și/sau juridice, fiecare participând cu sume diferite, pentru a susține un proiect comun

MISIUNEA NOASTRĂ

Am pornit această idee din dorința de a oferi o soluție de finanțare studenților români care doresc și au potențial să studieze la universități din afara țării, dar nu se pot susține financiar. Ne dorim ca eforturile lor să fie depuse în direcția de a deveni mai buni în ceea ce îi pasionează, iar visul lor să fie susținut colectiv de oameni care cred în puterea educației.

VIZIUNEA NOASTRĂ

Pentru a avea o lume mai bună, o țară mai bună, o comunitate mai bună, trebuie să devenim noi înșine o variantă mai bună a noastră. Apoi să dăruim în exterior transmițând valorile noastre.

CUM PROCEDĂM

Suntem o echipă de membri și voluntari aduși împreună de dorința de a crea impact pozitiv în societate. Dedicăm cu pasiune timp educației noastre și încurajăm și susținem tinerii în diversele lor demersuri educaționale.

Membrii echipei noastre

Alexandra Roxana Popa | Adoptăm Studenți

Alexandra Roxana Popa

Alexandra este antreprenoare, start-up mentor și coach, cu peste 15 ani de experiență în retail, e-commerce și educație. În afara experienței antreprenoriale, Alexandra a lucrat și pentru Amazon UK în Londra și a absolvit un program de MBA la INSEAD Business School, în Franța și Singapore. S-a întors în România pentru a continua proiectele antreprenoriale și inițiativele educaționale în care este implicată ca mentor, co-founder sau voluntar. Viziunea ei este că întreaga lume devine mai bună când fiecare dintre noi devenim o variantă mai bună a noastră, atât personal, cât și profesional.

Ciprian Ploștinar | Adoptăm Studenți

Ciprian Ploștinar

Ciprian a făcut un Doctorat la Oxford, unde a studiat Fizica Particulelor. În prezent, este senior scientist la European Spallation Source, contribuind la construirea celui mai puternic accelerator de particule din lume. Este implicat în numeroase proiecte educaționale și științifice, atât în România, cât și în UK, cu scopul de a inspira și de a crea oportunități pentru tineri. Este co-fondatorul școlii de vară Oxford for Romania.

Alma Iatan | Adoptăm Studenți

Alma Iatan

Alma lucrează în tehnologie și ajută companiile să crească, susținându-le în procesul de luare a deciziilor bazate pe cea mai bună analiză a datelor. Viziunea ei este ca, atunci când companiile inovează, să se gândească în primul rând la oameni. Alma a lucrat și în corporate banking în Londra și Hong Kong și a terminat un MBA la INSEAD Business School. Este pasionată de educație și este Programme Co-leader la Oxford Summer School.

Corina Pârvu | Adoptăm Studenți

Corina Pârvu

Corina este profesor, cu o experiență de douăzeci de ani, atât în învățământul de stat cât și în cel privat. Susține educația de calitate atât din postura de profesor cât și din cea de părinte. Consideră că încurajarea și susținerea copiilor în continuarea studiilor la universități de prestigiu din lume reprezintă oferirea unei șanse în plus, atât pentru elevi, cât și pentru societate. ”O societate care investește în educația tinerilor, investește în viitor.”
Ion Stoica | Adoptăm Studenți

Ion Stoica

Ion lucrează în industria IT, ajutând companiile să își îmbunătățească fluxurile informaționale și procesele operaționale. Cu o experiență vastă în management, lucrând la companii din București și din Doha, Ion știe că este foarte important să împărtășești din experiența personală, ajutându-i pe ceilalți să progreseze. Fiind el însuși absolvent al unei universități britanice, Ion consideră că este foarte important ca cei care au o șansă să studieze la instituții de învățământ de top din lume să fie încurajați și susținuți să urmeze cel mai bun drum pentru evoluția lor personală.

Ambasadori ai proiectului Adoptăm Studenți

Loredana Ifrim | Adoptăm Studenți

Loredana Ifrim

Cu o experiență impresionantă ca profesionist, Loredana consideră că o reprezintă cel mai mult faptul că este mămică de doi copilași, unul dintre ei  fiind “a highly gifted child”. “Fiind…...Mai mult

Mădălina Ion | Adoptăm Studenți

Mădălina Ion

Mădălina se simte împlinită acum când, la 16 ani de la înființarea primei grădinițe Butterfly, a reușit să aducă inovație în educația românească prin proiectul EduBox. Fostă sportivă de performanță,…...Mai mult

Elena Mustățea | Adoptăm Studenți

Elena Mustățea

Elena are o carieră impresionantă, cu experiență ca investitor în startup-uri globale, bancher de investiții la Londra și consultant pe strategie în Dubai, iar acum consideră că și-a găsit menirea…...Mai mult

Ștefan Adrian Boronea | Adoptăm Studenți

Ștefan Adrian Boronea

Educația a reprezentat singura mea opțiune de a urma o traiectorie neliniară în carieră și implicit de a îmi decide propria cale. Sistemul de învățământ din Olanda, orientat spre colaborare…...Mai mult

Mihai Cucuringu | Adoptăm Studenți

Mihai Cucuringu

Mihai a terminat liceul Gh. M. Murgoci din Brăila în anul 2003. A absolvit apoi Hiram College, Ohio, cu specializări în matematică, informatică și economie. În 2012 a terminat doctoratul…...Mai mult