Adoptămstudenți.ro – platforma de crowdfunding pornită de la o conversație despre educație și zacuscă

August 2018, Oxford, UK.

Eram la școala de vară Oxford for Romania, unde participam ca mentor pentru proiectul de antreprenoriat al studenților. La Oxford for Romania (OFR) vin anual 25 de elevi de liceu din România, foarte inteligenți și curioși sa descopere lumea. Mulți dintre ei provin din medii vulnerabile, n-au mai călătorit niciodată în afara țării și nici nu îndrăznesc să spere că s-ar întâmpla prea curând.

(mai mult…)

Citește mai mult

Ștefan Cazacu – Atunci când visurile înving teama

La începutul anului 2020 Ștefan Cazacu era elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Gheorghe Vrănceanu” din Bacău și tocmai aflase că University of Manchester îl accepta ca bursier pentru a studia psihologia. Această veste frumoasă era însă umbrită de dificultățile materiale pe care Ștefan știa că nu le va putea depăși singur. Chiar dacă bursa acoperea costurile educaționale, rămâneau de plătit căminul, transportul, masa…și asta nu însemna deloc puțin, mai ales în Marea Britanie.

(mai mult…)

Citește mai mult

Mihai Cucuringu – O călătorie educațională de la Bacău la Oxford

Deși foarte tânăr, Mihai Cucuringu este un bărbat cu multe realizări profesionale și cu multe experiențe academice. În anul 2003 a terminat liceul Gh. M. Murgoci din Brăila. A absolvit apoi Hiram College, Ohio, cu specializări în matematică, informatică și economie. În 2012 a terminat doctoratul la Universitatea Princeton, în matematică aplicată și computațională. A urmat apoi o perioadă petrecută în domeniul financiar la Bank of America, în New York, și o poziție postdoctorală ca profesor asistent adjunct în cadrul Departamentului de Matematică al Universității California Los Angeles (UCLA). Actualmente, Mihai este Associate Professor în cadrul Departamentului de Statistică la Universitatea Oxford, cu afilieri la Institutul de Matematică din Oxford și The Alan Turing Institute din Londra.

(mai mult…)

Citește mai mult

Cum să îți prezinți povestea eficient și cu impact

Unul dintre cei mai importanți dar și cei mai grei pași din orice campanie de fundraising este prezentarea poveștii tale. Nu este ușor să rupi o bucățică din tine și să o prezinți public. Dar viața te va pune în situația de a face prezentări pe diverse teme, în diferite situații, iar acesta este un exercițiu care îți va fi de folos.

Iată câteva dintre lucrurile de care trebuie să ții cont dacă vrei să realizezi o prezentare de impact:

(mai mult…)

Citește mai mult

Georgiana Strugariu – O poveste despre hotărâre și modestie

Venită din Suceava, Georgiana Strugariu este o tânără cu ochii senini și visuri mari. Încă de mică s-a dovedit a fi o luptătoare, depășind toate obstacolele pe care viața i le-a scos în cale. Visul de a deveni arhitect a motivat-o și i-a ghidat fiecare pas. Ajunsă în situația de a se descurca singură, Georgiana a lucrat atât în Elveția cât și în România în ultimele două veri anterioare susținerii examenului de bacalaureat pentru a putea acoperi costurile necesare pregătirii pentru facultate.

(mai mult…)

Citește mai mult