Mihai Cucuringu – O călătorie educațională de la Bacău la Oxford

Deși foarte tânăr, Mihai Cucuringu este un bărbat cu multe realizări profesionale și cu multe experiențe academice. În anul 2003 a terminat liceul Gh. M. Murgoci din Brăila. A absolvit apoi Hiram College, Ohio, cu specializări în matematică, informatică și economie. În 2012 a terminat doctoratul la Universitatea Princeton, în matematică aplicată și computațională. A urmat apoi o perioadă petrecută în domeniul financiar la Bank of America, în New York, și o poziție postdoctorală ca profesor asistent adjunct în cadrul Departamentului de Matematică al Universității California Los Angeles (UCLA). Actualmente, Mihai este Associate Professor în cadrul Departamentului de Statistică la Universitatea Oxford, cu afilieri la Institutul de Matematică din Oxford și The Alan Turing Institute din Londra.

Citește mai mult

Cum să îți prezinți povestea eficient și cu impact

Unul dintre cei mai importanți dar și cei mai grei pași din orice campanie de fundraising este prezentarea poveștii tale. Nu este ușor să rupi o bucățică din tine și să o prezinți public. Dar viața te va pune în situația de a face prezentări pe diverse teme, în diferite situații, iar acesta este un exercițiu care îți va fi de folos.

Iată câteva dintre lucrurile de care trebuie să ții cont dacă vrei să realizezi o prezentare de impact:

Citește mai mult

Georgiana Strugariu – O poveste despre hotărâre și modestie

Venită din Suceava, Georgiana Strugariu este o tânără cu ochii senini și visuri mari. Încă de mică s-a dovedit a fi o luptătoare, depășind toate obstacolele pe care viața i le-a scos în cale. Visul de a deveni arhitect a motivat-o și i-a ghidat fiecare pas. Ajunsă în situația de a se descurca singură, Georgiana a lucrat atât în Elveția cât și în România în ultimele două veri anterioare susținerii examenului de bacalaureat pentru a putea acoperi costurile necesare pregătirii pentru facultate.

Citește mai mult

Cum îți planifici procesul de fundraising

Știm că, probabil, este prima dată când ești implicat într-un proces de fundraising. Mai ales în calitate de beneficiar direct al acestuia. Și mai știm și că îți este greu să îți organizezi eficient timpul și acțiunile. Este un moment dificil și important în viața ta, iar deciziile pe care le iei acum și acțiunile pe care le întreprinzi pot fi hotărâtoare pentru viitorul tău.

Pentru a-ți veni în ajutor, am pregătit o strategie de planificare a procesului de fundraising, pașii necesari și ordinea acestora. Ghidat de acești pași, îți va fi mai ușor să îți organizezi timpul și să verifici dacă ai trecut prin toți pașii necesari.

Citește mai mult

Câteva sfaturi pentru a face fundraising

Acum, la finalul liceului, totul pare să se schimbe - te desparți de colegii alături de care ai trăit atâtea timp de patru ani, urmează să pleci la facultate iar greutatea cuvintelor ”adult” și ”responsabilitate” începe să te apese din ce mai tare.

În plus, ești pus în situația de a face fundraising și nu știi exact ce și cum să faci. Noi suntem alături de tine în acest proces,  iar în articolul de mai jos ai câteva sfaturi care să îți îndrume pașii:

Citește mai mult