100.00% primit
19130 lei donați din obiectivul de 19130 lei
46 donatori
Campania a luat sfârșit

 

Mă numesc Ștefan Codrin Cazacu și sunt din Bacău. Am absolvit Colegiul National “Gheorghe Vrănceanu” și am fost acceptat să studiez psihologie la University of Manchester.

Interesul meu pentru psihologie a început încă din gimnaziu. Fiind un copil introvertit, observam situațiile inconfortabile fără sa intervin. Îmi amintesc când un profesor a devenit agresiv după ce a acuzat un coleg că nu învățase lecția. Imediat ce ora a luat sfârșit, am vrut să mă asigur că prietenul meu se simte bine și că îi vom contacta părinții în legătură cu acest abuz.

Deși situația familiei mele s-a schimbat radical din cauza divorțului părinților mei, acest eveniment mi-a întărit dorința de a înțelege oamenii. Locuind împreună cu mama și sora mea, am avut parte de susținere morală să îmi explorez trăirile. Din acest punct de vedere, mama, fiind consilier școlar, a devenit un model pentru mine. Ea m-a ajutat să înțeleg cum să îmi învăț prietenii să transmită ceea ce simt. În ciuda programului ei încărcat, mereu își făcea timp să asculte preț de câteva ore problemele familiale ale prietenilor mei și oferea sfaturi care sprijineau sănătatea lor emoțională. Mama ne-a învățat să scriem într-un jurnal la ce ne gândeam în diferite situații tensionate. După aceea, ne explica cum ar trebui să acționăm pe baza a ce ne deranjează pentru a putea remedia situația in cel mai corect mod.

Ajuns la liceu am intrat în trupa de teatru A.C.T. Bacău și în echipa de organizare a festivalului de teatru I.D. Fest. Participarea la festivaluri alături de oameni minunați m-a făcut să înțeleg că impactul pe care relațiile interpersonale îl au asupra oamenilor este imens. La ultimul festival am participat la un atelier în care împărtășeam cu toții evenimentele marcante din viața noastră . Realizând că am întâmpinat dificultăți similare în familie, am fost mai dispuși să ne sprijinim în toate aspectele vieții. Această experiență a dus la confirmarea dorinței de a îmi construi o carieră în domeniul psihologiei.

Șansa de a studia la University Of Manchester îmi permite să îmi duc visul la următorul nivel. Începerea aventurii mele necesită însă o sumă de bani care depășește cu mult posibilitățile mele. Inițial am considerat că pot acoperi costurile legate de chirie, transport și mâncare prin diferite job-uri pe parcursul verii, cum ar fi spălător de vase la un restaurant și livrator pe bicicletă la FoodPanda. La finalul verii, însă, am realizat că este imposibil sa strâng suma necesară. Sprijinul financiar din partea mamei nu ar acoperi decât o parte din cheltuielile legate de mâncare. Mă voi angaja part-time când ajung in Manchester, dar nu va fi suficient pentru a achita chiria integral. Având în vedere situația mea actuală, am nevoie de ajutorul dumneavoastră!

Vă mulțumesc pentru susținere!