9.80% primit
2400 lei donați din obiectivul de 24500 lei
5 donatori
Campania a luat sfârșit

 

Bună tuturor!

Sunt Alexa Dinu, am absolvit Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București în 2020 și urmează să studiez Media și Cultura la Universitatea din Amsterdam.

Dacă ar trebui să mă descriu în câteva cuvinte aș spune: artă, cafea și haos. Mi-am petrecut anii de liceu zburând dintr-un domeniu în altul – business, medicină, drept, PR. Am făcut nenumărate cursuri și workshop-uri în aceste arii de specializare, dar asta a creat o dezordine în viața mea. Singurele lucruri care au reușit să mă țină cu picioarele pe pământ au fost dansul, dorința de a-mi găsi locul în lume și cafeaua. Cursurile săptămânale de dans modern, antrenamentele pentru concursuri și trupa pe care o coordonam în artele dansului teatral erau un mod de scăpare din acest haos.

Am avut două perioade întunecate în viața mea care au făcut procesul de a-mi alege domeniul în care să profesez mult mai greu.

Prima a fost în 2017 la vârsta de 15 ani, când părinții mei au divorțat. Inițial am găsit un refugiu în arta coregrafică și literară. Am creat momente de dans teatral împreună cu trupa pe care o coordonam, iar în particular am început să scriu un roman. Astfel, arta mi-a oferit un mod de exprimare a sentimentelor pe care nu puteam să le exteriorizez altcumva și în sfârșit am realizat că acesta este domeniul în care vreau să lucrez. Totuși, persoanele din jurul meu încurajau o specializare care îmi va “pune mâncare pe masă”, așa că am ales să studiez Marketing, cu gândul că în timp aș putea să promovez arta dacă nu pot fi eu cea care o creează.

A doua oară, în perioada de pandemie din aprilie 2020, cu 2 luni înainte de examenul de bacalaureat, am fost respinsă de la 14 programe de Marketing din SUA. Deși dosarul meu a fost foarte bun, nu a fost îndeajuns pentru o bursă care să îmi acopere costurile necesare pentru o educație americană. Facultățile la care am aplicat au fost, din păcate, need-aware, ceea ce înseamnă că suma cu care aș fi putut eu să contribui a reprezentat un factor în decizia de a fi acceptată sau nu.

Toate aceste circumstanțe m-au împins spre depresie. De aceea nu am mai avut motivația sau timpul de a găsi o altă facultate în străinătate, așa că am luat decizia de a aplica la programul de Marketing de la Universitatea din București cu o oră înainte de deadline. Chiar dacă nu a fost planul meu inițial, acest program s-a dovedit a fi exact lucrul de care am avut nevoie, pentru că m-a făcut să realizez că domeniul economic nu-mi va aduce niciodată fericirea.

Am realizat că ajunsesem în acest punct pentru că ascultasem de oamenii din jur care mi-au spus că banii sunt mai importanți ca pasiunea mea pentru artă. De aceea, am luptat pentru visul meu de a profesa în domeniul artistic. Am căutat facultatea potrivită pentru ce voiam să fac, am trecut prin procesul migălos de aplicare pe cont propriu și am reușit să fiu acceptată în cadrul celui mai bun program de Media Studies din lume unde voi studia film și cultură.

Deci, totul s-a întors la artă. Cafeaua a rămas o constantă, dar sper că am lăsat haosul în trecut. Poate, de data asta, va fi măcar un haos organizat.

Deși Olanda este o țară mult mai accesibilă din punct de vedere financiar comparativ cu Statele Unite, familia mea nu își permite în totalitate costurile de trai din Amsterdam. Pentru a strânge suma de 500€ pe lună pentru costurile de cămin, mâncare și transport, am nevoie de sprijinul dumneavoastră. Îmi doresc să studiez filmul într-una din capitalele culturale ale lumii și să cresc într-unul dintre cei mai mari regizori specializați în adaptări de cărți, pentru a îmbina formele mele preferate de artă. Însă, de data asta, știu că nu pot face asta fără ajutorul vostru.

Vă mulțumesc!