1.63% primit
400 lei donați din obiectivul de 24500 lei
4 donatori
38 zile rămase

 

Bună tuturor!

Sunt Alexa Dinu, am absolvit Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București în 2020 și urmează să studiez Media și Cultura la Universitatea din Amsterdam.

Dacă ar trebui să mă descriu în câteva cuvinte aș spune: artă, cafea și haos. Mi-am petrecut anii de liceu zburând dintr-un domeniu în altul – business, medicină, drept, PR. Am făcut nenumărate cursuri și workshop-uri în aceste arii de specializare, dar asta a creat o dezordine în viața mea. Singurele lucruri care au reușit să mă țină cu picioarele pe pământ au fost dansul, dorința de a-mi găsi locul în lume și cafeaua. Cursurile săptămânale de dans modern, antrenamentele pentru concursuri și trupa pe care o coordonam în artele dansului teatral erau un mod de scăpare din acest haos.

Am avut două perioade întunecate în viața mea care au făcut procesul de a-mi alege domeniul în care să profesez mult mai greu.

Prima a fost în 2017 la vârsta de 15 ani, când părinții mei au divorțat. Inițial am găsit un refugiu în arta coregrafică și literară. Am creat momente de dans teatral împreună cu trupa pe care o coordonam, iar în particular am început să scriu un roman. Astfel, arta mi-a oferit un mod de exprimare a sentimentelor pe care nu puteam să le exteriorizez altcumva și în sfârșit am realizat că acesta este domeniul în care vreau să lucrez. Totuși, persoanele din jurul meu încurajau o specializare care îmi va “pune mâncare pe masă”, așa că am ales să studiez Marketing, cu gândul că în timp aș putea să promovez arta dacă nu pot fi eu cea care o creează.

A doua oară, în perioada de pandemie din aprilie 2020, cu 2 luni înainte de examenul de bacalaureat, am fost respinsă de la 14 programe de Marketing din SUA. Deși dosarul meu a fost foarte bun, nu a fost îndeajuns pentru o bursă care să îmi acopere costurile necesare pentru o educație americană. Facultățile la care am aplicat au fost, din păcate, need-aware, ceea ce înseamnă că suma cu care aș fi putut eu să contribui a reprezentat un factor în decizia de a fi acceptată sau nu.

Toate aceste circumstanțe m-au împins spre depresie. De aceea nu am mai avut motivația sau timpul de a găsi o altă facultate în străinătate, așa că am luat decizia de a aplica la programul de Marketing de la Universitatea din București cu o oră înainte de deadline. Chiar dacă nu a fost planul meu inițial, acest program s-a dovedit a fi exact lucrul de care am avut nevoie, pentru că m-a făcut să realizez că domeniul economic nu-mi va aduce niciodată fericirea.

Am realizat că ajunsesem în acest punct pentru că ascultasem de oamenii din jur care mi-au spus că banii sunt mai importanți ca pasiunea mea pentru artă. De aceea, am luptat pentru visul meu de a profesa în domeniul artistic. Am căutat facultatea potrivită pentru ce voiam să fac, am trecut prin procesul migălos de aplicare pe cont propriu și am reușit să fiu acceptată în cadrul celui mai bun program de Media Studies din lume unde voi studia film și cultură.

Deci, totul s-a întors la artă. Cafeaua a rămas o constantă, dar sper că am lăsat haosul în trecut. Poate, de data asta, va fi măcar un haos organizat.

Deși Olanda este o țară mult mai accesibilă din punct de vedere financiar comparativ cu Statele Unite, familia mea nu își permite în totalitate costurile de trai din Amsterdam. Pentru a strânge suma de 500€ pe lună pentru costurile de cămin, mâncare și transport, am nevoie de sprijinul dumneavoastră. Îmi doresc să studiez filmul într-una din capitalele culturale ale lumii și să cresc într-unul dintre cei mai mari regizori specializați în adaptări de cărți, pentru a îmbina formele mele preferate de artă. Însă, de data asta, știu că nu pot face asta fără ajutorul vostru.

Vă mulțumesc!

Donația dumneavoastră
Intervalul de recurență *
Detalii
Metoda de plată
Alegeți metoda de plată
Termeni și Condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII

Prin utilizarea platformei Adoptamstudenti.ro, denumită în continuare Platformă, sunteți de acord cu aceste condiții de utilizare. Accesul și utilizarea acestei Platforme sunt supuse următoarelor condiții de utilizare și tuturor legilor și regulamentelor aplicabile. Accesând și utilizând Platforma, acceptați, fără limitări sau calificări, aceste condiții. Dacă nu sunteți de acord sau nu acceptați, fără limitări sau calificări Condițiile de Utilizare, nu trebuie să utilizați Platforma, conținutul sau serviciile sale.

Proprietatea Conținutului

Site-ul si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzând fără limitare toate textele și imaginile („Conținut”) sunt în proprietatea și sub dreptul de autor (copyright) ale platformei Adoptăm Studenți sau ale partenerilor acesteia, cu toate drepturile rezervate, cu excepția cazului în care este altfel specificat.

Confidențialitate si Date cu Caracter Personal

Datele cu caracter personal vor fi colectate si prelucrate de către Platformă numai în condițiile permise prin Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal și libera circulație a acestor date și în conformitate cu reglementările comunitare aplicabile. Detalii pot fi găsite pe pagina noastră de Politica de confidențialitate.

Prin citirea acestor Termeni și Condiții ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a vă adresa in justiție în caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Totodată, aveți dreptul de a va opune prelucrării datelor dvs. personale și de a solicita ștergerea totală sau parțială a acestora.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, trimise  pe adresa de email contact@adoptamstudenti.ro vă puteți exercita următoarele drepturi, în condițiile legii:

  • să vi se confirme faptul că datele personale sunt sau nu prelucrate;
  • să interveniți asupra datelor transmise;
  • să va opuneți prelucrării datelor pentru motive întemeiate și legitime;
  • să solicitați ștergerea datelor, cu excepția situațiilor prevăzute de lege.

Orice date cu caracter personal pe care le transmiteți pe Platformă, prin poștă electronică sau prin altă modalitate vor fi folosite în conformitate cu Politica de Confidențialitate. Orice alt fel de comunicări sau materiale pe care le transmiteți pe această Platformă, precum întrebări, comentarii, sugestii sau alte mesaje de acest fel vor fi considerate ca neconfidențiale și neprotejate de drepturi de proprietate intelectuală determinate.

Modificarea Termenilor și Condițiilor

Platforma Adoptăm Studenți are dreptul de a modifica oricând și în orice mod oricare dintre prevederile menționate în Termeni și Condiții sau Termenii și Condițiile în întregime, fără nicio notificare prealabilă și fără a fi obligată să îndeplinească vreo altă formalitate față de Utilizatori. Orice modificare este acceptată deplin și necondiționat de către Utilizatorii Platformei prin simpla utilizare sau accesare a oricărei facilitați oferite de Platformă.

Limitarea răspunderii

Platforma Adoptăm Studenți și societățile sale afiliate, funcționarii, directorii, angajații, agenții sau orice altă parte implicată în conceperea, producerea sau oferirea site-ului nu sunt răspunzătoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natură, ce ar rezulta din sau în legătură cu utilizarea acestui site sau a conținutului său. Platforma Adoptăm Studenți nu își asumă nicio responsabilitate și nu va fi răspunzătoare pentru nicio daună sau viruși care ar putea sa vă infecteze computerul sau alte bunuri în urma accesării sau utilizării acestui site, sau a descărcării oricărui material, informații, text, imagini, video sau audio de pe acest site.

Legislație aplicabilă și Jurisdicție

Aceste Condiții de Utilizare și utilizarea acestei Platforme sunt guvernate de legile din România. Instanțele competente din România vor avea jurisdicție exclusivă asupra oricăror și tuturor disputelor ce vor apărea din sau se vor referi la sau vor fi în legătură cu prevederile Condițiilor de Utilizare și/sau Conținutul Platformei sau în cazul disputelor în care aceste Condiții de Utilizare și/sau această platformă vor fi considerate fapte relevante pentru astfel de dispute.

Prin utilizarea serviciilor puse la dispoziție de Adoptăm Studenți, studenții acceptă condițiile din Regulamentul de participare pentru studenți.

Prin utilizarea serviciilor puse la dispoziție pentru donatori, donatorii acceptă condițiile din Regulamentul pentru donatori.