2.00% primit
1000 lei donați din obiectivul de 50000 lei
5 donatori
Campania a luat sfârșit

 

Bună ziua!

Mă numesc Andrei Mititelu, sunt din Brașov și am absolvit Colegiul Național “Unirea”. Din toamnă voi studia la Rotterdam Business School, în Olanda, moment în care voi ajunge la baza muntelui gigantic reprezentat de lumea antreprenoriatului internațional.

Încă din copilărie am fost fascinat de ideea unei afaceri, mai ales că am crescut văzându-l pe tata pornind un mic atelier de tâmplărie chiar în sufrageria noastră. Cel mai mult îmi plăcea să văd cum o idee se materializa în produs finit, o  schiță se transforma într-un dulap iar clienții erau mulțumiți. De cele mai multe ori am fost alături de el în toate etapele acestei transformări, ceea ce m-a învățat cum funcționează un micro-business  și care sunt detaliile care fac diferența.

La 6 ani am început să practic dansul sportiv de performanță, ceea ce m-a modelat și m-a învățat ce înseamnă disciplina, reziliența, perseverența și să privesc eșecul reprezentat de rezultatele slabe ca parte integrantă din procesul de învățare. Am înțeles de mic că părinții mei făceau eforturi financiare pentru a-mi susține pasiunea, de aceea am încercat să câștig primii bani în școala generală cumpărând dulciuri pe care le vindeam apoi în curtea școlii. Am continuat să caut independența financiară și la liceu, iar de la 15 ani am lucrat ca animator educativ în fiecare vacanță, la petrecerile pentru copii. Vara trecută am avut primul meu job full-time la un service de detailing auto, unde am învățat să ofer de fiecare dată aceeași calitate a serviciilor fiecărui client, ca și cum ar fi fost mașina mea. Acest obicei m-a determinat să aleg o facultate în străinătate, pentru a putea aduce calitatea superioară a experienței internaționale înapoi între granițele României.

Faptul că am fost acceptat să studiez la RBS mi-a demonstrat că visurile pot deveni realitate, dacă muncești constant pentru a le îndeplini, ceea ce mă motivează în continuare sa încep escaladarea acestui munte. Această realizare este doar un prim pas către vârful îndepărtat și către dorința mea de a ajunge să îmi susțin familia, care trece printr-o perioada dificilă din cauza problemelor de sănătate ale tatălui meu,  așa cum am fost eu susținut în sportul pe care l-am practicat. Rotterdam Business School este centrat pe elev, bazându-se pe nevoile personale și pe stilul individual de învățare, motiv pentru care voi avea ocazia să îmi urmez propriul traseu de învățare.

Ușa care se deschide acum mă vă ajuta să urmez unul dintre cele mai bune programe de business internațional, ceea ce implică și aplicarea la un internship în Europa sau Asia în anul 3 de studiu, la o companie internațională. Această experiență mă va ajuta să înțeleg diverse culturi și, mai important de atât, folosesc toată această experiență pentru a-mi materializa visul și a deschide o școală de business în România. În opinia mea, cea mai mare hibă a sistemului educațional din România este lipsa totală a educației financiare din programa noastră.

Am în plan să lucrez în fiecare vară pentru a putea contribui la taxele de școlarizare și cheltuielile de întreținere, pentru a-mi putea continua ascensiunea. Însă investiția financiară este cu mult peste ceea ce îmi pot oferi părinții mei și ceea ce pot dobândi prin forțe proprii. Din motive medicale, tatăl meu este șomer, iar eu pot acoperi doar o parte din cheltuielile de cazare. De aceea, apelez la ajutorul vostru pentru a strânge suma de 50000 de lei (care acoperă o parte din cazare și cheltuielile traiului zilnic)  pentru a putea fi eu schimbarea pe care vreau sa o vad în lume și a putea construi una dintre cele mai bune școli de business din lume în România și, mai mult decât atât,  pentru a putea introduce educația financiară încă de la nivel gimnazial.

Vă mulțumesc!