10.56% primit
13047 lei donați din obiectivul de 123600 lei
11 donatori
Campania a luat sfârșit

Mă numesc Ioana Podăriță, am 18 ani si sunt absolventă a Colegiului Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu cu media generală 9.76. Dar ce este parte din esența mea este ca sunt actriță și îmi place să construiesc lumi. Încă de când eram mică, stresul meu constant, ce a apărut în clasele 1-4 odată cu o învățătoare ce punea foarte multă presiune pe mine, putea fi alinat doar de filmele în care mă pierdeam. Atunci credeam că personajele construiesc aceste lumi fictive. Între timp, am aflat că actorii sunt adevărații mei eroi, și că eu pot, în felul meu, să devin un erou pentru alți oameni, construind lumi în care aceștia să se piardă când viața reală devine prea grea.

Fiind diagnosticată cu tulburare de anxietate, stresul vine și pleacă fără motiv, iar singurul remediu temporar pentru mine este actoria. Atunci când joc simt că respir și îmi folosesc emoțiile într-un mod constructiv, pe scenă sau pe platoul de filmare, unde entuziasmul, frica, bucuria dau naștere personajelor și ajung la public.

Am descoperit actoria la 14 ani, din întâmplare, când am mers cu o prietenă la cursurile ei. A fost fascinant să descopăr că există un spațiu unde pot să fiu eu întru totul, să greșesc și să învăț într-un mediu atât de iubitor. Ne desfășuram repetițiile la Muzeul Județean, iar printre acele picturi și sculpturi, am dat naștere personajelor ce au devenit parte din mine. Am învățat și am crescut alături de femeile pe care le-am jucat și lor le datorez totul. Îmbrățișând slăbiciunile lor, am învățat să le accept pe ale mele.

Primul rol pe care l-am jucat la 15 ani a fost Antigona, unul dintre cele mai puternice personaje feminine din literatura universală. Devotamentul meu față de feminism se datorează ei. La aceea vârstă eram încă timidă, dar Antigona, devenind parte din mine, mi-a dat puțin din curajul ei. În următorii ani am jucat diverse alte personaje, la fel de complexe, printre care o prințesă (Lia – piesa originală Basmmm), o adolescentă îndrăgostită (videoclipul Să Nu Uiți De Ea) și o asistentă de război (lungmetrajul Eroii de la Podul Jiului regizat de Sergiu Prodan), dar Antigona a rămas cea mai puternică influență feminină.

În luna august voi începe cursurile la facultatea Whittier College (California, Statele Unite ale Americii), din partea căreia am primit deja 3 burse cu valoarea totală de 36.000$. Mi-am ales specializarea Drama and Performing Arts. De asemenea, am primit oferte de acceptare de la încă 6 universități din SUA.

Îmi doresc să ating performanța în acest domeniu, tocmai de aceea am ales Whittier College, pentru cursurile lor de actorie și activitățile desfășurate în inima Los Angeles-ului. Bursele primite, însă, nu acoperă decât o parte din costuri, restul de 30.000$ (cazare- 8.216$, masă- 6.512$, transport- aprox. 1000$, asigurare de sănătate- 2.190$, o parte din tuition- 13.000$) trebuind să fie acoperite de familia mea și de mine (prin job-urile din campus). Vă cer ajutorul pentru că aceste costuri sunt foarte mari pentru părinții mei, singura noastră sursă de venit fiind salariile lor. Vreau să le iau măcar o parte din această povară financiară părinților mei, care mi-au fost alături pe tot parcursul acestei călătorii și care mereu au muncit din greu ca eu sa pot să învăț și să devin o femeie puternică, studiind la una dintre cele mai bune universități liberal arts din Statele Unite.

Sanford Meisner a spus că durează 20 de ani să devii actor. Eu vă cer câteva minute să mă ajutați să continui această călătorie.

Vă mulțumesc!