9.10% primit
11247 lei donați din obiectivul de 123600 lei
11 donatori
19 zile rămase

Mă numesc Ioana Podăriță, am 18 ani si sunt absolventă a Colegiului Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu cu media generală 9.76. Dar ce este parte din esența mea este ca sunt actriță și îmi place să construiesc lumi. Încă de când eram mică, stresul meu constant, ce a apărut în clasele 1-4 odată cu o învățătoare ce punea foarte multă presiune pe mine, putea fi alinat doar de filmele în care mă pierdeam. Atunci credeam că personajele construiesc aceste lumi fictive. Între timp, am aflat că actorii sunt adevărații mei eroi, și că eu pot, în felul meu, să devin un erou pentru alți oameni, construind lumi în care aceștia să se piardă când viața reală devine prea grea.

Fiind diagnosticată cu tulburare de anxietate, stresul vine și pleacă fără motiv, iar singurul remediu temporar pentru mine este actoria. Atunci când joc simt că respir și îmi folosesc emoțiile într-un mod constructiv, pe scenă sau pe platoul de filmare, unde entuziasmul, frica, bucuria dau naștere personajelor și ajung la public.

Am descoperit actoria la 14 ani, din întâmplare, când am mers cu o prietenă la cursurile ei. A fost fascinant să descopăr că există un spațiu unde pot să fiu eu întru totul, să greșesc și să învăț într-un mediu atât de iubitor. Ne desfășuram repetițiile la Muzeul Județean, iar printre acele picturi și sculpturi, am dat naștere personajelor ce au devenit parte din mine. Am învățat și am crescut alături de femeile pe care le-am jucat și lor le datorez totul. Îmbrățișând slăbiciunile lor, am învățat să le accept pe ale mele.

Primul rol pe care l-am jucat la 15 ani a fost Antigona, unul dintre cele mai puternice personaje feminine din literatura universală. Devotamentul meu față de feminism se datorează ei. La aceea vârstă eram încă timidă, dar Antigona, devenind parte din mine, mi-a dat puțin din curajul ei. În următorii ani am jucat diverse alte personaje, la fel de complexe, printre care o prințesă (Lia – piesa originală Basmmm), o adolescentă îndrăgostită (videoclipul Să Nu Uiți De Ea) și o asistentă de război (lungmetrajul Eroii de la Podul Jiului regizat de Sergiu Prodan), dar Antigona a rămas cea mai puternică influență feminină.

În luna august voi începe cursurile la facultatea Whittier College (California, Statele Unite ale Americii), din partea căreia am primit deja 3 burse cu valoarea totală de 36.000$. Mi-am ales specializarea Drama and Performing Arts. De asemenea, am primit oferte de acceptare de la încă 6 universități din SUA.

Îmi doresc să ating performanța în acest domeniu, tocmai de aceea am ales Whittier College, pentru cursurile lor de actorie și activitățile desfășurate în inima Los Angeles-ului. Bursele primite, însă, nu acoperă decât o parte din costuri, restul de 30.000$ (cazare- 8.216$, masă- 6.512$, transport- aprox. 1000$, asigurare de sănătate- 2.190$, o parte din tuition- 13.000$) trebuind să fie acoperite de familia mea și de mine (prin job-urile din campus). Vă cer ajutorul pentru că aceste costuri sunt foarte mari pentru părinții mei, singura noastră sursă de venit fiind salariile lor. Vreau să le iau măcar o parte din această povară financiară părinților mei, care mi-au fost alături pe tot parcursul acestei călătorii și care mereu au muncit din greu ca eu sa pot să învăț și să devin o femeie puternică, studiind la una dintre cele mai bune universități liberal arts din Statele Unite.

Sanford Meisner a spus că durează 20 de ani să devii actor. Eu vă cer câteva minute să mă ajutați să continui această călătorie.

Vă mulțumesc!

Donația dumneavoastră
Intervalul de recurență *
Detalii
Metoda de plată
Alegeți metoda de plată
Termeni și Condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII

Prin utilizarea platformei Adoptamstudenti.ro, denumită în continuare Platformă, sunteți de acord cu aceste condiții de utilizare. Accesul și utilizarea acestei Platforme sunt supuse următoarelor condiții de utilizare și tuturor legilor și regulamentelor aplicabile. Accesând și utilizând Platforma, acceptați, fără limitări sau calificări, aceste condiții. Dacă nu sunteți de acord sau nu acceptați, fără limitări sau calificări Condițiile de Utilizare, nu trebuie să utilizați Platforma, conținutul sau serviciile sale.

Proprietatea Conținutului

Site-ul si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzând fără limitare toate textele și imaginile („Conținut”) sunt în proprietatea și sub dreptul de autor (copyright) ale platformei Adoptăm Studenți sau ale partenerilor acesteia, cu toate drepturile rezervate, cu excepția cazului în care este altfel specificat.

Confidențialitate si Date cu Caracter Personal

Datele cu caracter personal vor fi colectate si prelucrate de către Platformă numai în condițiile permise prin Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea de date cu caracter personal și libera circulație a acestor date și în conformitate cu reglementările comunitare aplicabile. Detalii pot fi găsite pe pagina noastră de Politica de confidențialitate.

Prin citirea acestor Termeni și Condiții ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a vă adresa in justiție în caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Totodată, aveți dreptul de a va opune prelucrării datelor dvs. personale și de a solicita ștergerea totală sau parțială a acestora.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, trimise  pe adresa de email contact@adoptamstudenti.ro vă puteți exercita următoarele drepturi, în condițiile legii:

  • să vi se confirme faptul că datele personale sunt sau nu prelucrate;
  • să interveniți asupra datelor transmise;
  • să va opuneți prelucrării datelor pentru motive întemeiate și legitime;
  • să solicitați ștergerea datelor, cu excepția situațiilor prevăzute de lege.

Orice date cu caracter personal pe care le transmiteți pe Platformă, prin poștă electronică sau prin altă modalitate vor fi folosite în conformitate cu Politica de Confidențialitate. Orice alt fel de comunicări sau materiale pe care le transmiteți pe această Platformă, precum întrebări, comentarii, sugestii sau alte mesaje de acest fel vor fi considerate ca neconfidențiale și neprotejate de drepturi de proprietate intelectuală determinate.

Modificarea Termenilor și Condițiilor

Platforma Adoptăm Studenți are dreptul de a modifica oricând și în orice mod oricare dintre prevederile menționate în Termeni și Condiții sau Termenii și Condițiile în întregime, fără nicio notificare prealabilă și fără a fi obligată să îndeplinească vreo altă formalitate față de Utilizatori. Orice modificare este acceptată deplin și necondiționat de către Utilizatorii Platformei prin simpla utilizare sau accesare a oricărei facilitați oferite de Platformă.

Limitarea răspunderii

Platforma Adoptăm Studenți și societățile sale afiliate, funcționarii, directorii, angajații, agenții sau orice altă parte implicată în conceperea, producerea sau oferirea site-ului nu sunt răspunzătoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natură, ce ar rezulta din sau în legătură cu utilizarea acestui site sau a conținutului său. Platforma Adoptăm Studenți nu își asumă nicio responsabilitate și nu va fi răspunzătoare pentru nicio daună sau viruși care ar putea sa vă infecteze computerul sau alte bunuri în urma accesării sau utilizării acestui site, sau a descărcării oricărui material, informații, text, imagini, video sau audio de pe acest site.

Legislație aplicabilă și Jurisdicție

Aceste Condiții de Utilizare și utilizarea acestei Platforme sunt guvernate de legile din România. Instanțele competente din România vor avea jurisdicție exclusivă asupra oricăror și tuturor disputelor ce vor apărea din sau se vor referi la sau vor fi în legătură cu prevederile Condițiilor de Utilizare și/sau Conținutul Platformei sau în cazul disputelor în care aceste Condiții de Utilizare și/sau această platformă vor fi considerate fapte relevante pentru astfel de dispute.

Prin utilizarea serviciilor puse la dispoziție de Adoptăm Studenți, studenții acceptă condițiile din Regulamentul de participare pentru studenți.

Prin utilizarea serviciilor puse la dispoziție pentru donatori, donatorii acceptă condițiile din Regulamentul pentru donatori.