Platforma de crowdfunding pentru studenți

Irina Mocanu

Irina Mocanu

Acum aproape două luni am pornit într-una dintre cele mai mult așteptate aventuri din viața mea: continuarea studiilor cu un master în Guvernanță Globală și Diplomație la Oxford.


 

Irina Mocanu | Adoptăm Studenți

Chiar dacă mă simt deja parte dintr-o familie, sunt destul de dese momentele în care ”sindromul impostorului” se instalează în mintea mea, făcându-mă să mă întreb dacă sunt într-adevăr pregătită pentru toate provocările acestui program. De fiecare dată când se întâmplă asta și ajung să îmi pierd încrederea în mine, îmi aduc aminte de voi, cei care m-ați susținut necondiționat și care credeți în capacitățile mele de a realiza lucruri mărețe. Gândul că acasă au rămas zeci de oameni care trăiesc visul Oxonian prin mine îmi dă o putere de muncă extraordinară și mă motivează să învăț cât mai multe despre cum să reprezint țara ca viitor diplomat.

Datorită ritmului intens, acest trimestru a trecut ca printr-o clipire și încă nu am conștientizat pe deplin faptul că acest oraș magic va fi casa mea pentru cel puțin 9 luni. Deși am foarte mult de citit, totul parcă merge mai repede când lucrez într-o bibliotecă ca cea din spatele meu, unde știu că au învățat, și învață și astăzi, unele dintre cele mai uimitoare minți. Adaptarea la sistemul de învățământ postuniversitar britanic nu a fost cea mai ușoară, dar mă bucur că am reușit să creez o rutină prin care balansez studiul cu oportunitățile sociale. Cursurile pe care le urmez în acest trimestru sunt: Metode de Cercetare Calitativă, Guvernanță Globală și Diplomație precum și Peacebuilding and Statebuilding. La fiecare dintre ele mă simt ca un burete dornic să absoarbă cât mai multe informații de la profesorii uimitori. Este copleșitor de frumos să ai acces la atât de multe resurse și să îți poți vedea visul conturându-se din ce în mai clar.

În fiecare dimineață mă trezesc plină de recunoștință pentru că sunt aici. Fără experiența campaniei și fără ajutorul vostru nu m-aș fi putut bucura de acest vis, iar gândul acesta apare în mintea mea de fiecare dată când merg la cursuri pe străduțele pline de istorie. Chiar dacă nu am reușit să strâng toată suma propusă inițial, contribuțiile voastre au fost ajutorul de care aveam nevoie pentru a mă acomoda aici și pentru a acoperi costurile mutării. Pentru asta vă voi rămâne veșnic recunoscătoare.

Abia aștept să revin cu detalii după finalul trimestrului! Promit să vă țin la curent cu următorii mei pași!

Vă mulțumesc enorm!

Un video de la Irina poți vedea aici:


Iar povestea ei o poți accesa aici.