Platforma de crowdfunding pentru studenți

Oliviu Hetea

Oliviu Hetea

Oliviu studiază acum la University of Manchester și datorită ajutorului vostru. Aici sunt impresiile lui după primele luni din anul universitar.


Oliviu Hetea

Acum aproape două luni ajungeam pentru prima dată în Manchester. Între timp am realizat că e exact ceea ce îmi doream pentru perioada mea de nelămurire cu legătură la ce, mai exact, îmi doresc să fac mai departe. Inițial, m-am simțit luat prin surprindere de intensitatea și nivelul cursurilor, dar asta nu m-a făcut să dau înapoi pentru că toți colegii mei erau la fel de surprinși.

Referitor la nevoile financiare, luna trecută am avut de făcut o plată costisitoare legată de cazare. Am reușit să o acopăr cu ajutorul banilor obținuți din bursă și din salariul de la jobul de vară. Încă două plăți de aceeași sumă și pentru același motiv vor trebui acoperite în următoarele câteva luni, cheltuieli pe care sper că le voi putea acoperi prin intermediul unui job. O altă necesitate o reprezintă un laptop, pentru că deocamdată mă descurc greu cu unul vechi de 4 ani care nu prea mai îndeplinește funcțiile unui laptop.

Această săptămână a fost “reading week” la University of Manchester. Așa că, neavând cursuri, am decis că ar fi mai bine să încerc să fiu la zi cu materia și să fie totul la punct ca săptămâna viitoare să încep să aplic pentru job-uri. Deocamdată, pot să spun că am căutat job-uri, dar nu am aplicat. Am fost foarte motivat să încep să lucrez în luna septembrie, dar nu am putut pentru că job-urile necesită un National Insurance Number și un cont la bancă, lucruri pe care am reușit să le obțin abia în octombrie. Odată cu luna octombrie toate cursurile mele au început să fie chiar și mai intense și orarul meu a fost dat peste cap din toate punctele de vedere. Așadar, săptămâna viitoare voi merge la Career Service-ul universității care e foarte eficient și voi reuși să găsesc un job în timp util.

Mulțumesc mult,

Oliviu Hetea