Platforma de crowdfunding pentru studenți

Luca Onică

Luca Onică

Luca studiază acum la Jacobs University Bremen, datorită susținerii voastre. Aflați aici primele impresii ale lui Luca din experiența lui universitară.


Luca OnicăBună seara, dragii mei!

Iată-mă în a zecea săptămână de studiu de la Jacobs University, Bremen!

Nu știu când au trecut toate săptămânile acestea însă știu că fiecare zi a fost deosebită.

Vă spun așa:
,,Nu sunt la școală! Sunt într-o tabără de învățat!”

Asta înseamnă că zi de zi mă bucur de orice mi se oferă: ore de studiu, timp de calitate cu prieteni noi, timp de calitate cu profesorii și din nou domenii noi de scormonit și învățat.

Luni, marți, miercuri sunt trei zile foarte intense, cu trei calupuri de studiu zilnic: economie, scris academic și germana. Joi studiez politologie și relații internaționale iar vineri filozofie și diplomație. Joi mi-am planificat să am cerc de lucru suplimentar cu colegii mei.

Se învață mult -și aici mă refer la volum- însa chiar nu pot spune că mă simt copleșit.

M-am angajat și asta mă bucură! Sunt în echipa de coordonare a evenimentelor. Sunt plătit cu 10 euro pe oră și am aflat că de la 1 noiembrie salariul crește la 11,13 euro pe oră. Este grozav ceea ce fac însă cu siguranță ar fi bine pentru mine să fie mai multe evenimente ca să pot acumula mai multe ore! Se lucrează cam 20 ore pe lună.

M-am așteptat să îmi iau și un al doilea job și deși trimit CV-uri zilnic iată că nu am fost cooptat până acum și în altă echipă. Asta nu mă împiedică să rămân perseverent!

Să știți că am devenit ,,Autor la Matricea Românească”- o revistă culturală online și am publicat deja 2 scrisori din Bremen!

Să știți că sunt prieten cu toată lumea! Chiar cu toată lumea! Mă simt ca peștele în apă în acest mediu internațional! Sunt peste 110 naționalități prezente în Jacobs și sunt mândru că sunt unul dintre cei 9 români de aici!

Mulțumesc că mă ajutați cu asigurarea medicală! Este foarte importantă! Am și folosit prima rată pentru că m-am rănit la spate în timpul unui show sportiv în care m-am implicat (a ieșit foarte bine!).

Mâncarea este bună DAR NU CA ACASĂ! Este destul de fadă. Dar este sănătoasă. Uneori am nevoie de un supliment și văd că voi avea nevoie de o extra sumă pentru fructe, în special.

Încerc să fiu FOARTE chivernisit și aici mă ajuta educația pe care am primit-o acasă.

Am făcut o mică cheltuială pe transport până în Olanda și pe intrările la muzee pentru că am primit o bursă la un curs al Casei Paleologu ce derula un curs intensiv de educație culturală și filozofică în Haga, Amsterdam, Leiden. A fost fascinant! Nu îmi simțeam picioarele dar nu aș mai fi plecat din această oază a învățării. Nu mi-am permis absolut TOATE muzeele însă am putut intra în marea majoritate, spre bucuria mea!

Mulțumesc mult pentru că faceți tot ceea ce faceți și pentru că vă simt aproape! Mulțumesc!

Gând bun!

Luca